acte-necesare

Care sunt actele necesare pentru construcția unei case?

Constructia unei case implica mult stres. Este greu de gasit un investitor care poate declara cu mana pe inima ca si-a dus proiectul la bun sfarsit fara stres. Este adevarat ca un diriginte de santier bun si o echipa de constructii la fel de buna pot aduce o oarecare liniste, insa chiar si asa, exista o multime de cerinte birocratice de care investitorul nu poate scapa. Read more „Care sunt actele necesare pentru construcția unei case?”

alegere-teren

Alegerea terenului pentru casa, o misiune extrem de dificila

Constructia unei case poate sa il puna la incercare chiar si pe cel mai organizat om din lume. Exista extrem de multe detalii ce trebuie luate in calcul si foarte multe documente ce trebuie obtinute. Pana la documente si constructia propriuzisa insa, trebuie sa se aleaga un teren. Alegerea bucatii de pamant pe care urmeaza sa fie construita casa trebuie sa tina cont de o serie de criterii, multe dintre ele extrem de importante. Vom incerca sa enumeram toate aceste criterii si sa va usuram decizia asupra terenului.

Read more „Alegerea terenului pentru casa, o misiune extrem de dificila”

diriginte-santier

Întrebări și răspunsuri despre dirigintele de santier. Ce trebuie sa știe orice beneficiar?

Constructia oricarei case implica foarte multe detalii si destul de multi oameni implicati. Una dintre obligatiile fiecarui beneficiar este aceea de a angaja un diriginte de santier. Pe langa faptul ca este o obligatie, aceasta actiune reuseste sa aduca o serie de beneficii majore si sa imbunatateasca in mod considerabil sansele ca proiectul sa fie foarte bine realizat.

Read more „Întrebări și răspunsuri despre dirigintele de santier. Ce trebuie sa știe orice beneficiar?”

Poza Articol 1

Expertiza tehnica “simplificata” pentru “modificari interiore”

In vara anului 2017 a intrat in vigoare fost publicat Indrumatorul privind cazuri particulare de expertizare tehnica a cladirilor pentru cerinta fundamentala rezistenta mecanica si stabilitate. Indrumatorul  C254 – 2017 a fost elaborat de catre Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri, de catre un grup de lucru de experti, membri ai asociatiei, fiind promovat la rang de reglementare tehnica.

Read more „Expertiza tehnica “simplificata” pentru “modificari interiore””